Stands at Stockholm Furniture & Light Fair
Köp biljett

Stockholm Furniture Fair, 7-11 februari 2023

Vi är glada att få välkomna dig till Stockholm Furniture Fair i februari 2023. Som världens största plattform för skandinavisk design med över 400 utställare inom möbel- och belysningsindustrin attraherar mässan professionella besökare från över 100 länder. För 2023 års upplaga har ett flertal nya funktioner adderats, inklusive den nya plattformen Älvsjö gård där fokuset är collectable design, och The Nude Edition, en ny utställningsyta med mindre montrar tillverkade av återvunnet material. Under mässan, erbjuder Stockholm Furniture Fair också ett innehållsrikt program med keynote speakers och inspirerande design-och arkitektur samtal. Guest of honour 2023 är Design studio Front, som därmed blir de första svenska designerna att få utmärkelsen. 

Välkommen till Stockholm Furniture Fair 7-11 februari 2023 på Stockholmsmässan

Öppettider:
Tisdag 09:00 - 18:00 
Onsdag 09:00 - 18:00
Torsdag 09:00 - 18:00
Fredag 09:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 17:00

Scandinavian Design Award

Välkommen att delta i uppmärksammandet av den bästa designen och arkitekturen i Skandinavien! Vi bjuder in till en spektakulär kväll med trerättersmiddag, gnistrande underhållning och glittrande prisutdelningar i Stockholms Stadshus. Måndagen 6 februari. Köp din biljett nu.

Guest of honour

Guest of honour 2023 är designstudio Front, som därmed blir första svenska designer att få utmärkelsen. Med starka band till både den svenska och den internationella designscenen rör de sig fritt mellan industri- och gallerivärlden och deras arbete präglas av ett forskningsdrivet och undersökande arbetssätt. Duon Sofia Lagerkvist och Anna Lindgren, deltog tidigt i sin karriär som utställande unga talanger i Greenhouse. Nu i februari sätter deras Guest of honour utställning tonen för den 71:a upplagan av Stockholm Furniture Fair.

Älvsjö gård

Älvsjö gård är en ny plattform där experimentell, forskningsdriven- och collectable design, ställs ut i den historiska byggnaden från 1600-talet alldeles intill mässan. Bland utställarna 2023 finns Tableu från Danmark, Pyton Gallery och Kiosken från Norge samt Stockholm Modern och Coulisse Gallery från Sverige. Den kurerade utställningen New Narratives visar nya och unika verk från ett flertal svenska designer och konstnärer.

Greenhouse

Greenhouse är Stockholm Furniture Fairs viktigaste plattform för unga designtalanger. I år ställer 32 designer och 30 design skolor från 18 länder ut i området på mässan. Greenhouse Bar by Nola, designad av urbana möbelvarumärket Nola i samarbete med designer Anki Gneib och Mia Cullin, blir en central mötesplats för nya idéer och samtal. Baren erbjuder high-end street food och dryck samt även en scen för paneldebatter och talks.

Talks

Hur bygger och designar vi för en bättre morgondag? Stockholm Furniture Fair Talks erbjuder ett innehållsrikt program med keynote speakers och inspirerande design och arkitektursamtal under hela veckan. Bland talarna på scenen i Victoriahallen möter du bland annat designerna Sabine Marcelis, Stephen Burks and Raw Edges och arkitekter som Anders Lendager och Victoria Millentrup från BIG.

Stockholm Design Week

Stockholm Design Week arrangeras av Stockholm Furniture Fair och i februari 2023 slår ett 100-tal möbelmärken, designstudior och museer upp sina dörrar för internationell publik i Stockholm. Design Week är öppen för både branschen och designentusiaster och den interaktiva appen Stockholm Design Week listar dagliga aktiviteter och evenemang att delta i. 2023 hålls Stockholm Design Week två gånger, den 6–12 februari och 5–9 september.

Baren Underbar

Designern och inredningsarkitekten Jonas Bohlin – skapare bakom många av Sveriges mest ikoniska restauranger och barer de senaste tre decennierna – har designat baren Underbar i Hall B tillsammans med Christine Ingridsdotter. Baren är tillverkad av noga utvalda material som kommer att återanvändas efter mässan, och möblerna och den nya belysningen i baren kommer att fortsätta till andra restauranger efter att mässan avslutats.

Now or never

Vilken påverkan har våra möbler på klimatet? Gästutställningen Now or never – 1 kg CO2e visar hur olika material påverkar vår klimatpåverkan, och vilken skillnad våra val gör. Utställningen arrangeras av Emma Olbers, designer och hållbarhetsstrateg, tillsammans med design- och innovationsbyrån EY Doberman. Medverkar gör ävenDoconomy, Polestar Nrep och Ludvig Svensson.

Closing the Loop

Utställningen Closing the Loop av Solaris community – en plattform som initierades av FN:s ESCAP 2019 – satte fokus på de 11 miljoner ton plast som hamnar i våra hav varje år. Med upcycling som en viktig drivkraft för cirkulär ekonomi, visar utställningen upp konst, möbler, belysning och mode skapade av designers och varumärken som Karim Rashid, Pierre Balmain, Swarovski och Julia Koerner. Utställningen Closing the Loop är gjord av Solaris Community i samarbete med Materialbiblioteket.

The Gallery Edition

The Gallery Edition är ett nytt utställningsområde på Stockholm Furniture Fair med styling av Sophia Bratt. Här lyfts utvalda nyheter från möbel- och ljusvarumärken som ställer ut på Stockholm Design Week i staden. I syfte att stärka synergierna mellan mässan och Stockholm Design Week, erbjuder The Gallery varumärken en möjlighet att vara närvarande på båda platserna och ger mässbesökarna en genväg till några av nyhetslanseringarna i staden. Materialpartners för konstruktion och golv i The Gallery är Recoma och Tarkett.

The Nude Edition

The Nude Edition är ett nytt utställningskoncept med montrar av återvunnet material. Monterarna är små, endast 15 kvadratmeter stora och materialet kommer återvinnas efter användning. Området är ett steg mot ett mer hållbart sätt att ställa ut och utställare i Nude Edition 2023 inkluderar Reform Design LAB och Johanson. Materialpartners för montrarna är Recoma och Tarkett.

Bli utställare

Vill du ställa ut på Stockholm Furniture Fair eller Stockholm Design Week 2023? Som världens ledande mötesplats för skandinavisk design lockar vi besökare från hela världen. Läs mer om de olika erbjudanden som finns.

Ta del av nyheter!

Håll mig uppdaterad om Stockholm Furniture Fairs nyheter, aktiviteter och biljettsläpp.

Sustainability Partners

Samarbetspartners

Mediapartners