Swedish Design Movements

Swedish Design Movement

En mötesplats för design som driver på hållbar förändring

Swedish Design Movement enar aktörer inom svensk design, mode och arkitektur som driver på för en hållbar omställning. Alla involverade aktörer – designorganisationer, företag, städer och nätverk över hela Sverige – drivs av ett genuint engagemang för att driva på förändring genom god design. 

Vi är övertygade om att vi, tillsammans, kan de globala målen för hållbar utveckling i Agenda 2030.

Vår monter på Stockholm Furniture Fair var en öppen plats för diskussion om en hållbar framtid genom design och innovation. Under veckan arrangerade vi över 20 programpunkter tillsammans med våra partners.

Vår montern var designad och producerad av Note Design Studio.


Swedish Design Movements program

I vår monter kunde besökarna möta vårt imponerande nätverk av ledande kreatörer från hela designfältet, samt delta i samtal, intervjuer och paneldiskussioner med namnkunniga arkitekter, designers och innovatörer. 

Besökarna kunder lära sig mer om de senaste nya materialen och produktionsmöjligheterna, och utforska designlandskapet från norra till södra Sverige. Under veckan lanserades den nya FN-stolen till ECOSOC-salen i FN:s högkvarter i New York, och popup-utställningen där de nominerade objekten till det prestigefulla Guldstolen-priset presenterades. 

Se hela programmet

Om Swedish Design Movement

Swedish Design Movement är ett regeringsinitiativ som leds av Svenska institutet i samarbete med Svensk Form, Sveriges Arkitekter, Swedish Fashion Association, Trä- och möbelföretagen, Göteborg & co, Turistrådet Västsverige, Malmö stad, Visit Stockholm, Umeå kommun, Business Sweden och Visit Sweden. Syftet är att stötta designbranscherna och öka efterfrågan på hållbara varor och tjänster från Sverige.


Utställningen Swedish Design Movement – Leading the way

Besök den virtuella utställningen Swedish Design Movement - Leading the way och utforska hur ledande, innovativa designföretag inom design, arkitektur och mode arbetar för att på olika sätt driva på den hållbara omställningen. Navigera runt i en hyper-realistisk, digital version av Sara kulturhus, en av världens högsta träbyggnader, belägen i Skellefteå. 

Sara Kulturhus, Skellefteå

Foto: Sara kulturhus, Skellefteå