Front

Nya inslag 2023

I år har vi ett antal nya utställningslokaler på mässan, bland annat The Gallery, Edition som syftar till att stärka synergierna mellan mässan och designveckan – och The Nude Edition, som utforskar ett nytt och mer hållbart mässformat. Vi är också glada över att ha ett antal gästutställningar som utforskar material och avfall, som Now or never och Closing the loop. På mässan hittar du även Swedish Design Movement i ett utrymme designat av Note designstudio, med ett dedikerat samtalsprogram hela veckan.

The Gallery

Välkommen till The Gallery Edition som ligger nära östra entrén i hall C. The Gallery Edition är ett av de nya utrymmena på Stockholm Furniture Fair 2023, med syfte att stärka synergierna mellan mässan och designveckan i staden. Här visas utvalda nyheter från deltagare i Design Week, i en utställning vackert utformad av Sophia Bratt. I år kan du möta nyheter från möbel- och ljusmärken som Fogia, Ateljé Lyktan och Dahl Agenturer, samt oberoende designer som Katrin Greiling.

The Nude Edition

The Nude Edition är ett nytt utställningsområde med montrar av återvunnet material. Montrarna är små, endast 15 kvadratmeter stora och materialet kommer att återvinnas efter användning. Området är ett steg mot ett mer hållbart sätt att ställa ut och några utställare i The Nude Edition 2023 inkluderar Reform Design LAB och Johanson. Materialpartners för montrarna är Recoma och Tarkett. The Nude Edtion hittar du intill The Gallery i hall C.

Gästutställning Closing the loop

Utställningen Closing the Loop av Solaris Community – en cirkulär plattform som initierades av FN:s ESCAP 2019 – satte fokus på de 11 miljoner ton plast som hamnar i våra hav varje år. Med upcycling som en viktig drivkraft för cirkulär ekonomi, visar utställningen upp konst, möbler, belysning och mode skapade av designers och varumärken som Karim Rashid, Pierre Balmain, Swarovski och Julia Koerner. Utställningen Closing the Loop är gjord av Solaris Community i samarbete med Materialbiblioteket.

Gästutställning Now or Never

Vilken påverkan har våra möbler på klimatet? Gästutställningen Nu eller aldrig – 1 kg CO2e visar hur olika material påverkar vår klimatpåverkan, och vilken skillnad våra val gör. Utställningen arrangeras av Emma Olbers, designer och hållbarhetsstrateg, tillsammans med design- och innovationsbyrån EY Doberman. Med medverkan av Doconomy, Polestar, Nrep och Ludvig Svensson.