Stockholm Furniture Fair 2024, Conversation piece

New Ventures

I år introducerade vi den nya arenan New Ventures, som speglar nya tendenser inom designbranschen. De enkla och nedtonade montrarna är designade av Nick Ross för att erbjuda ett enkelt sätt att ställa ut.

Under 2024 års mässa, inkluderade området utställarna Niko June, NM3, Ekbacken Studios, Swedish Girls, Model No, Swedish Ninja, Andreas Martin-Löf, SAERK, Studio Madelen Möllard, Interesting Times Gang, Bebo Objects, Very Simple: Kitchen, Jo Andersson Studios, Gustaf Westman Objects, Harvest Moon, MAIN och Arvet Studio. 

Med området New Ventures ville jag skapa något som på ett elegant sätt framhäver den tillfälliga karaktären av mässor. Istället för att formge traditionella montrar, har jag valt att rama in området med ett trossystem i aluminium och fristående väggmoduler i obehandlad MDF som delar upp utrymmena. Det möjliggör för besökarna att röra sig mellan montrarna på ett mer flexibelt sätt. Hela området kan sedan monteras ned och återanvändas för andra evenemang, säger formgivaren Nick Ross.


På bilden: Stamuli och Swedish Ninja, Swedish Girls och NM3.