Stockholm Furniture Fair 2024, Conversation piece

 

Farming Architects

I utställningen Farming Architects på Stockholm Furniture Fair ger arkitektbyrån Jordens Arkitekter en fördjupad inblick i framtidens byggande där hållbar arkitektur integreras med ekologi och jordbruk.

Pop-up butiker

Arranging Things, New Mags och Konst-ig kommer var och en att hålla i en pop-up-butik under mässan. Läs mer om deras utbud och se var du kan hitta dem på mässan.

Reading Room

Formafantasma skapar installationen Reading Room och bjuder in besökare till en lugn miljö att slå sig ner i en stund och läsa, reflektera och försjunka i de idéer som format Formafantasma som designstudio.

New Ventures

Vi introducerar det nya området New Ventures. Här samlar vi unga progressiva varumärken som tidigare inte ställt ut på mässan; en ny generation formgivare som speglar nya tendenser i designbranschen. New Ventures ritas av formgivaren Nick Ross och inkluderar Niko June, NM3, Gustaf Westman Objects, Swedish Girls samt fler.

Älvsjö Gård

Älvsjö Gård är Stockholm Furniture Fairs plattform för småskalig design och konst i begränsad upplaga. I år har plattformen bjudit in olika kreatörer för att presentera sina arbeten i ett dedikerat område på mässan.

Folkform: The Museum of Masonite

Utställningen Folkform: The Museum of Masonite visar ett urval av studions samlade verk formgivna i materialet Masonite från dem senaste femton åren. Upptäck utställningen för första gången på Stockholm Furntiure Fair.

Guest of Honour 2024

Den italienska studion Formafantasma är en av designvärldens mest produktiva och eftertraktade just nu, med verk utställda på gallerier och museer världen över. Som Guest of Honour på Stockholm Furniture Fair kommer Formafantasma att skapa en installation i entréhallen – studions allra första utställning i Sverige.

Surface Club

Forskningsdrivna studion Lab La Bla har skapat en designbar som utforskar lokala material, nya miljöagendor och spännande teknologier sprungna ur Norden. På The Surface Club är sittande inte huvudaktiviteten.

The Yellow Thread

The Yellow Thread är en installation skapad av designduon Färg & Blanche och som ursprungligen visades upp under det svenska ordförandeskapet i EU 2023. Den version som möter besökaren på Stockholm Furniture Fair 2024 består av en bar samt ett stor scenområde.

Ung Svensk Form

Ung Svensk Form 2024 hyllar tidens gång. Efter öppningsveckan i Greenhouse åker utställningen vidare på en årslång turné i Sverige.