Stockholm Furniture Fair 2024, Conversation piece

 

Farming Architects

I utställningen Farming Architects på Stockholm Furniture Fair gav arkitektbyrån Jordens Arkitekter en fördjupad inblick i framtidens byggande där hållbar arkitektur integreras med ekologi och jordbruk.

Pop-up butiker

Arranging Things, New Mags och Konst-ig höll var och en i en pop-up-butik under mässan. Läs mer om deras utbud.

Reading Room

Formafantasmas installation Reading Room bjöd in besökare till en lugn miljö att slå sig ner i en stund och läsa, reflektera och försjunka i de idéer som format Formafantasma som designstudio.

New Ventures

Vi introducerade det nya området New Ventures med unga progressiva varumärken som tidigare inte ställt ut på mässan; en ny generation formgivare som speglar nya tendenser i designbranschen. New Ventures ritades av formgivaren Nick Ross och inkluderade Niko June, NM3, Gustaf Westman Objects, Swedish Girls med flera.

Älvsjö Gård

Älvsjö Gård är Stockholm Furniture Fairs plattform för småskalig design och konst i begränsad upplaga. I år bjöd plattformen in olika kreatörer för att presentera sina arbeten i ett dedikerat område på mässan.

Folkform: The Museum of Masonite

Utställningen Folkform: The Museum of Masonite visade ett urval av studions samlade verk formgivna i materialet Masonite från dem senaste femton åren. Utställningen visades för första gången på Stockholm Furntiure Fair.

Guest of Honour 2024

Den italienska studion Formafantasma är en av designvärldens mest produktiva och eftertraktade just nu, med verk utställda på gallerier och museer världen över. Som Guest of Honour på Stockholm Furniture Fair skapade Formafantasma en installation i entréhallen – studions allra första utställning i Sverige.

Surface Club

Forskningsdrivna studion Lab La Bla skapade en designbar som utforskar lokala material, nya miljöagendor och spännande teknologier sprungna ur Norden. På The Surface Club var sittande inte huvudaktiviteten.

The Yellow Thread

The Yellow Thread är en installation skapad av designduon Färg & Blanche och som ursprungligen visades upp under det svenska ordförandeskapet i EU 2023. Den version som mötte besökaren på Stockholm Furniture Fair 2024 bestod av en bar samt ett stort scenområde.

Ung Svensk Form

Ung Svensk Form 2024 hyllar tidens gång. Efter öppningsveckan i Greenhouse åker utställningen vidare på en årslång turné i Sverige.