Stockholm Furniture Fair 2024, Conversation piece

Surface Club av Lab La Bla

Surface Club är framtagen av den Malmöbaserade designstudion Lab La Bla. Designbaren utmärker sig med sin diamantformade design, sin innovativa användning av hållbara material och sin lättillgängliga, otvungna atmosfär. Samtliga element är handgjorda och skräddarsydda med en uttalad tanke kring hållbarhet. Den 350 kvadratmeter stora baren ger plats för både lek och rekreation genom minigolfbanor, som uppmuntrar till interaktion mellan Surface Clubs besökare.

– Surface Club är inkluderande, informell och lekfull, oavsett besökarens agenda, säger Victor Isaksson Pirtti, ena halvan av duon bakom Lab La Bla, som han grundade tillsammans med Axel Landström 2019.

 

– Vårt mål med Surface Club är att överraska, inspirera och inte vara så fin i kanten. Många material är okonventionella i sina användningsområden. Till exempel känns klädseln på vissa möbler som textil men är i själva verket gjord av järnmalm.

Bolon bidrar med golvbeläggning, medan de arkitektoniska elementen i designbaren utgörs av väggpaneler skapade från återvunna mjölkförpackningar. I sin design integrerar Lab La Bla även återbrukade komponenter från objekt som blivit övergivna eller bortkastade.

I samband med mässan lanserar Lab La Bla sin senaste satsning, även den under namnet Surface Club. Satsningen inbegriper materialdrivna lösningar med sikte på nya miljömål. Metoden utnyttjar återvunnet material, däribland vinkorkar och avfall från gruvdrift, som med en teknik som liknar pulverlackering appliceras med en ”hackad” sprutmålningspistol. Satsningen betonar den experimentella och forskningsbaserade designstudions engagemang för hållbarhet och innovation.

Filmer

Samarbetspartner