Stockholm Furniture Fair 2024, Conversation piece

The Yellow Thread av Färg & Blanche

Installationen The Yellow Thread, skapad av designstudion Färg & Blanche som en gestaltning av rådsbyggnaderna i Bryssel för det svenska ordförandeskapet i EU 2023, på uppdrag av Svenska Institutet, anländer nu till Stockholm Furniture Fair 2024. Installationen utvecklas från sin ursprungliga form till en drygt 500 kvm stor installation som i denna tappning består av en bar samt ett stort scenområde för mässans seminarieprogram. The Yellow Thread ramas in av gula bågar som definierar och accentuerar utrymmet, där innovation möter hantverk, tradition och hållbarhet.

I samarbete med bransch- och arbetsgivarorganisationen Trä- och Möbelföretagen TMF, har Färg & Blanche integrerat olika delar ur den ursprungliga installationen och inrett baren med ett antal cirkulärt tillverkade produkter från TMF:s medlemsföretag. Återanvändningen är ett uttryck för hållbar design och cirkulära principer. Allt golvmaterial som används i området är från Tarkett. 

 Färg and Blanche 

– The Yellow Thread förmedlar en varm och välkomnande atmosfär, säger Fredrik Färg, ena halvan av designstudion Färg & Blanche, som han drivit tillsammans med Emma Marga Blanche sedan 2010.

– Gul är den mest lysande färgen i färgspektrat. En färg som fångar vår uppmärksamhet mer än någon annan, och som står för glädje, optimism, upplysning och kreativitet. Gult symboliserar också det nordiska ljuset säger Emma Marga Blanche. The Yellow Thread erbjuder en varm, lugn atmosfär – en fristad mitt i mässans liv och rörelse.

I samarbete med

Samarbetspartners