Stands at Stockholm Furniture & Light Fair

Stockholm Furniture Fair 2023 i siffror

Varje år sammanställer vi en besökarprofil utifrån en besöksundersökning från mässan. Är du intresserad av att läsa hela rapporten?
Ladda ner vår besökarprofil här  eller fortsätt läsa,

2023 års upplaga av Stockholm Furniture Fair hade 26 498 besök, varav 525 var ackrediterade medierepresentanter. Under branschdagarna var cirka 68 procent av besökarna från Sverige och 32 procent internationella. Det totala besöksantalet under branschdagarna nådde cirka 80 procent av besöken under 2020 då mässan hölls sist, vilket är en stark öppning efter tre års uppehåll.
 
De fem största grupperna av internationella besökare kom från Norge, Finland, Danmark, Storbritannien och Tyskland. Många besökare kom också från Italien, Polen, Estland, Nederländerna och USA. De tre största grupperna av besökare var inköpare (17 %), arkitekter (16 %) och formgivare (15 %) vilket innebär att det har skett en ökning av besökande arkitekter sedan 2020. En majoritet av alla besökare, 67 %, uppgav att de har stor, mycket stor eller avgörande påverkan på inköpsbeslut i sin verksamhet.

Det totala antalet utställare 2023 var 478, jämfört med 620 under 2020, vilket speglar rådande situation ute i världen. En marginell minskning av utställare är en global tendens som uppmärksammats hos de ledande branschmässorna första året de ägt rum efter pandemin. 

Stockholm Furniture Fair upplever nu den största återbokningstakten någonsin, med över ett hundra möbelföretag som redan några veckor efter genomförd mässa signat upp sig för Stockholm Furniture Fair 2024.

 

Stockholm Furniture Fair 2023 i media

Stockholm Furniture Fair anordnade också tre pressprogram med journalister från ett brett utbud av tidningar och tidskrifter, bland annat Architectural Digest, Wallpaper, Dezeen, Design Milk, Ideat, Disegno, Intramuros, Elle decoration US och Frame. Programmen hade skräddarsydda scheman för att optimera exponeringen för de besökta varumärkena och showroomen. Agentprogrammet gjordes i samarbete med vår samarbetspartner Svenskt Trä samt Trä- och Möbelindustrins Riksförbund (TMF) och bjöd in utvalda internationella arkitekter och inköpare till ett möte på mässan torsdagen. Detta program förlängs även till 2024.
 
Under mässan var TMF på plats med exportinitiativet Boundless Swedish Design. De anordnade bland annat tre seminarier och en rundtur på mässan med Sveriges utrikeshandelsminister Johan Forsell. Tillsammans med Svenskt Trä och Skogsindustrierna har de tagit fram en gemensam färdplan för långsiktig hållbar utveckling, som diskuterades i paneldebatten "Gathering power in the industry", med fokus på en resurseffektiv och biobaserad möbel- och inredningsbransch.
 
Nedan är ett urval av press som nämnt Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week.

Architectural Digest: SFF and SDW Recap
Wallpaper: Stockholm Furniture Fair launches Älvsjö Gård collectible design platform
Wallpaper: Alexander Lervik's Hemvist wooden furniture was crafted using a technique for making stairs
Dezeen: Twelve highlights from Stockholm Furniture Fair 2023
Dezeen: Tableau's Func Feast exhibition aims to "bridge the gap between furniture and art"
Dezeen: Now of Never exhibition visualises the carbon emissions of common materials
IDEAT Magazine: Stockholm Design Week 2023
Disegno: Designe Line: 4-10 February
Intramuros: Stockholm Furniture Fair: the double game of the Yellowdot studio
Intramuros: Stockholm Furniture Fair: 4PM, the distinguished lounge chair
Elle Decor: Our design favourites of the week explore the best of the Stockholm Furniture Fair
Frame: Our Stockholm Design Week hightlights