Greenhouse header 2022

Om Greenhouse

Greenhouse är ett av Stockholm Furniture Fairs fönster mot framtiden. Här möts oetablerade designer från världens alla hörn för att utforska designprocesser, presentera innovativa, nydanande lösningar och prototyper. Och inte minst för att träffa framtida samarbetspartners, producenter och press.

Om Greenhouse
Greenhouse skapades i syfte att främja tillväxten inom designbranschen och lyfta fram morgondagens formgivare. Genom att etablera en plattform där nya designer ges möjligheten att nå ut med sina produkter och visioner är ambitionen att vara en inkubator för återväxt inom branschen. Greenhouse ledord: nyfikenhet, innovation och hållbarhet är också grundpelarna för området.

Det finns många anledningar till att vara en del av Greenhouse. Du önskar/söker:

- bygga/stärka ditt varumärke
- nya affärsmöjligheter
- möta producenter, partners, inköpare, formgivare och press
- inspireras/dela kunskap med andra etablerade och oetablerade formgivare

Genom Greenhouse position i C-hallen har du en unik möjlighet att nå just dina mål. C-hallen karaktäriseras av utställare inom Design & Contract Market och några exempel på utställare som du skulle kunna dela hall med är: Artek, Blå Station, Kasthall, Gärsnäs, Bolon, Offect, &Tradition, Kvadrat, Lammhults, Abstracta och Tarkett. Greenhouse som område lyfts fram genom en designad inramning vilket ger en tydlighet och attraktivitet till området. Greenhouse är av förklarliga skäl ett av Stockholm Furniture Fairs mest välbesökta och omskrivna område. 

Hur blir jag en Greenhouse-utställare
Ett deltagande i Greenhouse föregås av en ansökningsprocess där en välrenommerad jury väljer ut de som bli erbjudna en plats. De som väljs ut till Greenhouse 2023 kommer inte bara erhålla en monterplats utan även en digital web-portfolio. Detta som ett led i att öppna upp Greenhouse för en än större publik som sträcker sig långt utanför eventets fysiska väggar. Även den som inte har möjlighet att fysiskt besöka Greenhouse 2023 kommer således kunna ta det av utställningen och kontakta dess utställare.

Som utställare i Greenhouse har man även chans att få ta del av ett mentorsprogram som löper under ett år, där man erhåller coachning av en ledande profil inom designbranschen. Detta som en del i det mentorskapsprogram som Greenhouse startade 2017. Det finns också priser och utmärkelser att vinna. Mer information presenteras i höst. 

Sedan starten 2003 har Greenhouse varit startskottet för flera av våra idag, både nationellt och internationellt, mest framstående designers. För att nämna några tidigare utställare; Oki Sato från Nendo, GamFratesi, Front, TAF Arkitekter, MSDS m fl. Många utställande designer har fått se sina produkter gå i produktion tack vare de kontakter som knöts under eventet.

Är du redo för nästa steg i karriären? Ta chansen och skicka in din ansökan till 2023 års upplaga av Greenhouse. Sista ansökningsdag:

Fristående designers: 16 september
Designskolor: 16 september

Vid eventuella frågor kontakta furniturefair@stockholmsmassan.se så hjälper vi dig.