Greenhouse 20204

Greenhouse Mentorship

En unik chans

Ta chansen att ha en mentor under ett år

Sedan 2017 erbjuder Greenhouse möjligheten att delta i mentorsprogram under ett år. Fem fristående designer ges möjlighet att få stöd och feedback från en etablerad nyckelperson i designbranschen. Genom mentorsprogrammet ges de utvalda formgivarna en möjlighet att utvecklas med hjälp av en mentor med mångårig erfarenhet från branschen.

 

2024 års mentorer: 

Thommy Bindefeld, rådgivare, Svenskt Tenn

Thommy Bindefeld studerade design vid Beckmans Designhögskola i slutet av 1980-talet. Efter det har han arbetat inom detaljhandeln som designer, designchef, kreativ chef, marknadschef och är nu rådgivare. De senaste 15 åren har Thommy arbetat på Svenskt Tenn, ett 100 år gammalt företag inom inredningsdesign och ett svensk designarv, som arbetar med såväl historisk som samtida design. Thommy arbetar regelbundet som gästföreläsare och kritiker vid Konstfack och Beckmans, och har initierat många samarbeten med designstudenter under åren.

Adept: Nanna Wensaas, Norge

 

Fredrik Paulsen, designer

Fredrik Paulsen föddes 1980 och är för närvarande baserad i Stockholm. Hans kreativa strävanden omfattar möbel- och inredningsdesign, liksom utställningar, och hans arbete har visats på gallerier och museer över hela världen. Han har bland annat samarbetat med Blå Station och Vaarnii. Han är också grundare av Joy Objects, ett möbelmärke som fokuserar på prisvärda möbler för dagligt bruk.

Adept: Studio Shueiyuan, Taiwan

 

Anna Kraitz, designer

Anna Kraitz är designer utbildad vid Beckmans Designhögskola och Konstakademin i Budapest. Hon arbetar med kunder som Källemo, Örsjöbelysning, Nola och Design House Stockholm. Parallellt arbetar hon med egna konst- och designprojekt. Flera av Anna Kraitz's verk finns representerade i de permanenta samlingarna på Nationalmuseum i Stockholm och Malmö Museum, och hon har deltagit i flera stora utställningar i Tokyo, London, New York, Paris och Washington.

Adept: Sophie Jungkvist, Sverige

 


Margot Barolo, designchef, Design House Stockholm

Margot Barolo har en bakgrund som designer och producent och senare som programkoordinerande lärare vid Beckmans Designhögskola. Hon är särskilt intresserad av frågor som rör rollen som designer och social hållbarhet inom produktion. Hennes arbete har resulterat i det konstnärliga forskningsprojektet The Kinship Method. Detta har lett henne till en ny roll på Design House Stockholm som designchef med ansvar för design och produktutveckling.

Adept: Christoph Hauf, Tyskland

 

Dag Klockby, styrelseordförande, Gärsnäs

Dag har arbetat inom möbelindustrin sedan 1983 med 40 års erfarenhet av marknadsföring, försäljning, tillverkning och produktutveckling. Gärsnäs grundades 1893 och firar 130 år 2023. Dag har varit aktiv som VD för företaget i 20 år men är sedan den 1 januari 2023 aktiv som styrelseordförande. Frågor relaterade till branschen och dess utveckling engagerar honom starkt, inte minst på grund av hur världen ser ut idag och hur vi bör förhålla oss till produktion, hållbarhet, miljöfrågor och de klimathot som hänger över oss.

Adept: Bursell/Svedborg Sverige