Greenhouse 2024

2024 års jury

Syftet med Greenhouse är att skapa möjligheter till spännande möten och fruktbara affärssamarbeten mellan dagens inredningsbransch och morgondagens designprofiler. Det är ett område där unga formgivare ges möjlighet att utvecklas, inspireras och växa.

Fristående formgivare och designskolor från hela världen bjuds in att söka till Greenhouse. Det slutgiltiga urvalet görs av en namnkunnig jury som presenteras nedan.

Anya Sebton

Alumni från Beckmans College of Design och en prisbelönt formgivare och inredningsarkitekt med studio i Stockholm. Hennes design återfinns bland annat på flygplatser, ambassader och museum. Hon jobbar med tongivande svenska företag såsom Lammhults, Abstracts och Asplunds. Anya är också Greenhouse-juryns ordförande.

Jennifer Gröhn

Projektledare Greenhouse med flerårig erfarenhet av projektledning av inspirations- och designutställningar för Stockholm Furniture Fairs räkning under Stockholmsmässans flagga.

Shane Schneck

Utbildad arkitekt och industridesigner som sedan 2010 driver studion Office for Design i Stockholm. Studion har bland annat erhållit Bruno Mathsson-priset, Rums ”Design of the Year”, Sveriges Arkitekters ”Guldstolen” och ”Japan Good Design”.

Marcia Harvey Isaksson

Utbildad inredningsarkitekt, idag nischad inom utställningsarkitektur. Hennes fokus är på vårt gemensamma kulturv där hon använder sig av textila material och tekniker. Hon driver också Fiberspace, ett galleri som visar unika verk och begränsade upplagor av fiberkonst och design.

Kristoffer Fagerström

Designer och partner på NOTE, en globalt verksam multidisciplinär designstudio. Kristoffer har en bakgrund i film- och reklambranschen men har de senaste 15 åren drivit produkt- och möbeldesigndelen av Note Designstudio. Under åren har studion blivit flerfaldigt prisbelönad för sina utmanande och unika designprojekt.

Björn Florman

Creative Project Manager vid Materialbiblioteket. Expert på materialkunskap och hållbarhetsfrågor kring material inom design- och produktutveckling. Konsult för åtta av de topp tio mest välkända svenska varumärkena med global export.