Greenhouse 2024

Greenhouse 2024

Greenhouse är Stockholm Furniture Fairs internationella plattform för morgondagens designstjärnor. Här möts up-and-coming designers, både fristående och studerande vid designskolor, för att visa upp kreativa och innovativa produkter och för att träffa framtida samarbetspartners, producenter och press.

Formgivare från hela världen bjuds in att söka till Greenhouse. Alla ansökningar utvärderas av Greenhouse jury, som består av erkända personer från designbranschen. Juryn arbetar efter kriterierna nyfikenhet och innovation.

Stockholm Furniture Fair inkluderar ett brett spektrum av varumärken och utställare, varav 80 procent är skandinaviska. Här erbjuds formgivare att ställa ut i ett sammanhang som andas hög grad av professionalitet och som är välbesökt av både producenter och media.  

Best in Show: Greenhouse x Sight Unseen
Vi har gått samman med mediaplattformen Sight Unseen för att lansera det nya priset Best in Show. Priset ger nya formgivare som ställer ut i Greenhouse en unik möjlighet att få större genomslag i designbranschen och uppmärksamhet för sin design. Sight Unseen närvarar på mässan för att göra urvalet samt dela ut priset. Vinnaren av Best in Show får ett reportage i Sight Unseen samt ett inlägg i Sight Unseens sociala medier, samt kommuniceras i alla Stockholm Furniture Fair sociala mediekanaler.

Best in Show 2024

Under mässan i februari delade Stockholm Furniture Fair ut priset Greenhouse Best in Show Award i samarbete med Sight Unseen. Stort grattis Adrian Bursell och Siri Svedborg vars bord Burn and Turn hyllar hantverket.

Utställare 2024

En hög höjd av nyfikenhet och utforskande kreativitet utmärkte 2024 års utställare i Greenhouse. Se vilka dessa var här!

Bar by Stamuli

Arkitektbyrån Stamuli, specialiserad på designkoncept för butiker, samarbetatade med den italienska köksproducenten Very Simple Kitchen för att skapa en plats som både fungerade som en bar och samlingspunkt i Greenhouse-området. Greenhouse Bar by Stamuli var en hyllning till samarbete och en satsning på en hållbar framtid.

Jury 2024

Fristående formgivare och designskolor från hela världen bjuds in att söka till Greenhouse. Det slutgiltiga urvalet görs av en namnkunnig jury. Läs mer om vår jury.

Greenhouse mentorprogram

Sedan 2017 erbjuder Greenhouse möjligheten att delta i mentorsprogram under ett år.