Greenhouse 2024

Greenhouse 2024

Greenhouse är Stockholm Furniture Fairs internationella plattform för morgondagens designstjärnor. Här möts up-and-coming designers, både fristående och studerande vid designskolor, för att visa upp kreativa och innovativa produkter och för att träffa framtida samarbetspartners, producenter och press. 

Stockholm Furniture Fair inkluderar ett brett spektrum av varumärken och utställare, varav 80 procent är skandinaviska. Här erbjuds formgivare att ställa ut i ett sammanhang som andas hög grad av professionalitet och som är välbesökt av både producenter och media. 

Greenhouse 2024 – ansökan är stängd
Formgivare från hela världen bjuds in att söka till Greenhouse. Alla ansökningar utvärderas av Greenhouse jury, som består av erkända personer från designbranschen. Juryn arbetar efter kriterierna nyfikenhet och innovation. Det finns ingen åldersgräns för de som ansöker men däremot en begränsning i antal gånger man som fristående formgivare får ställa ut i Greenhouse, max tre gånger. 

Best in Show: Greenhouse x Sight Unseen
Vi har gått samman med medieplattformen Sight Unseen för att lansera det nya priset Best in Show. Priset ger nya designers som ställer ut på Greenhouse en unik möjlighet att få större genomslag i designbranschen och uppmärksamhet för sin design. Sight Unseen kommer att vara närvarande på mässan för att göra urvalet samt dela ut priset. Vinnaren av Best in Show kommer att få ett reportage i Sight Unseen samt ett inlägg i Sight Unseens sociala medier, samt kommer att kommuniceras i alla Stockholm Furniture Fair sociala mediekanaler.

2023 års upplaga

En hög höjd av lekfullhet och utforskande kreativitet utmärkte 2023 års utställare i Greenhouse.
Läs mer om 2023 års upplaga här.

Greenhouse jury 2024

Fristående formgivare och designskolor från hela världen bjuds in att söka till Greenhouse. Det slutgiltiga urvalet görs av en namnkunnig jury. Läs mer om vår jury.

Greenhouse mentorprogram

Sedan 2017 erbjuder Greenhouse möjligheten att delta i mentorsprogram under ett år.