Nude Edition

Nude Edition — ett nedskalat koncept

Nude Edition är ett monterkoncept med fokus på hållbarhet och enkelhet i kombination med en hög designnivå. Som ett steg mot ett mer hållbart sätt att ställa ut erbjuder vi en yta med montrar tillverkade av hundra procent återvunnet material.

Till mässan 2023 utvecklade Stockholm Furniture Fair konceptet och området The Nude Edition som ett steg mot ett mer hållbart och nedskalat sätt att ställa ut. Området består av färdigbyggda montrar och golv klädda i ett innovativt material tillverkat av återvunnet förpackningsavfall i en process utan restprodukter, tillsatser eller utsläpp. När mässan är slut återlämnas materialet till producenten och cirkuleras till nytt material.

Nude Edition erbjuder utställare ett smidigt sätt att ställa ut på och 2023 års utställare var väldigt positiva efter genomförd mässa. Området var också mycket välbesökt och uppskattat av mässans besökare. Till 2024 utvecklar vi The Nude Edition och montrarna kommer att finnas tillgängliga i två olika storlekar, 15 och 24 kvm. För designer och designstudior finns även alternativet enskilda podier, i måtten 120x120x60 cm.

- Våra utställare sökte efter ett nedskalat alternativ till en vanlig mässmonter som framför allt ger ett mindre klimatavtryck, säger Hanna Nova Beatrice, projektchef för Stockholm Furniture Fair. Reform Design Lab, Hans K, Fólk och Swedish Ninja är exempel på utställande företag 2023.