SDA HERO
Biljetter

Scandinavian Design Awards

Den andra upplagan av Scandinavian Design Awards äger rum den 6 februari i Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm. Alla är välkomna att delta i prisceremonin – biljetter finns tillgängliga nu!

Scandinavian Design Awards är ett pris som initierades 2023 för att hylla den bästa formgivningen, arkitekturen och interiören i Sverige, Norge, Danmark, Island och Finland. 2024 består priserna av sju kategorier – Årets arkitektur, Årets möbel, Årets inredningsprodukt, Årets designer, Årets inredningsdesigner, Årets Rising Star och Årets hållbarhetspris.

Missa inte en spektakulär kväll med middag, underhållning och fest.

Scandinavian Design Awards är ett samarbete mellan Stockholm Furniture Fair och förlaget It Is Media som tillsammans vill skapa en årlig höjdpunkt för såväl yrkesverksamma som designentusiaster. Vi utlovar en oförglömlig kväll som hyllar både etablerade och nya aktörer inom arkitektur och design i Skandinavien. 

Vinnarna i Scandinavian Design Awards presenteras dessutom i en utställning på Stockholm Furniture Fair 2024.

 

Nominera till Scandinavian Design Awards 2024

Nu kan du påverka vilka som har chansen att vinna Scandinavian Design Awards 2024. Priset hyllar den bästa formgivningen, arkitekturen och interiören i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Finns det en person eller ett projekt som förtjänar att uppmärksammas? Föreslå dina favoriter till branschens största pris!

Scandinavian Design Awards delas ut i sju kategorier — Årets arkitektur, Årets möbel, Årets inredningsprodukt, Årets designer, Årets inredningsdesigner, Årets Rising Star och Årets hållbarhetspris. 
 
En välrenommerad jury inom arkitektur- och designbranschen i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island kommer att utse vinnarna. Varje medlem i den noggrant utvalda juryn har gedigen erfarenhet inom sin yrkeskategori. 
 
För att vara kvalificerad till Scandinavian Design Awards 2024 måste design-, arkitektur- och inredningsprojekt vara genomförda och färdiga mellan september 2022 och december 2023. Designprojekt ska ha ställts ut som slutgiltiga prototyper eller ha gått i produktion innan årets slut. Spekulativa eller outgivna projekt är inte kvalificerade. 

 

Kategorier 2024

Årets arkitektur
Årets arkitektur omfattar kommersiell arkitektur, offentlig arkitektur, bostadsarkitektur samt inredningsarkitektur (vilket i sin tur omfattar kommersiell inredning, offentlig inredning och inredning för bostäder). Såväl små som storskaliga projekt är inkluderade.

Årets möbel
Årets möbel omfattar bord, sittmöbler och förvaringslösningar för inomhus- och utomhusbruk – en  produkt som är avsedd för möblering. Inkluderar kontorsinredning. 

Årets inredningsprodukt
Årets inredningsprodukt omfattar belysning, textilier, mattor, väggdekorationer, speglar och mindre detaljer som krukor eller vaser. Omfattar även produkter som golv och kakelplattor, som ger ett estetiskt värde till en interiör.  

Årets designer
En designer eller designstudio som arbetar utifrån en kombinerad affärsmässig och konstnärlig grund med form och funktion genom att skissa och designa en inredningsprodukt. Inkluderar möbeldesign, textildesign eller industridesign (inte interaktionsdesign, smyckesdesign, trädgårdsdesign, webbdesign). Designern eller designstudion har utmärkt sig och visat särskilda prestationer under året. 

Årets inredare
En inredare som skapar funktionella och estetiskt tilltalande interiörer. Inkluderar bostäder, kommersiella lokaler, hotell, sjukhus med mera. Årets inredare eller inredningsstudio har utmärkt sig eller visat särskilda prestationer under året. 

Årets Rising Star
Ett pris som premierar en framstående designer, designstudio, designgrupp eller arkitekt. En Rising Star behöver inte vara ung i ålder, utan är i början av sin karriär och har varit yrkesverksam i 0-5 år. Syftet är att uppmärksamma framträdande formgivare som har gjort lovande insatser för designbranschen under året, och att fungera som en plattform för nya formtalanger. 

Årets hållbarhetsinsats
Priset uppmärksammar aktörer som har gjort betydande insatser för att påskynda den gröna omställningen inom byggd miljö, arkitektur och design. Priset fokuserar på förändringsskapare och delas ut till företag, individer, organisationer, samarbeten eller initiativ som genom ett starkt engagemang skapar innovativa projekt som inspirerar och visar vägen till en miljömässigt sundare och mer inkluderande framtid. Genom att hylla exceptionella insatser fungerar priset som en drivkraft för en bredare industriomställning som betonar ansvarsfull utveckling, återställande av naturkapital och långsiktigt engagemang.

 

Nominera till Scandinavian Design Awards

 

 

Scandinavian Design Awards 2024

Partners