Pressmeddelande

Belid Lighting Group på Stockholm Furniture fair

Den 6 februari är det åter dags att samla Skandinaviens ledande varumärken inom design, arkitektur och
belysning. Belid Lighting Group kommer under mässan att presentera senaste nytt inom projektbelysning samt designsamarbeten med Thomas Sandell, Färg & Blanche och Lyhne Design. Välkommen till monter C05:19, design signerad Färg & Blanche.

Belid Lighting Group har ända sedan 1969 tillverkat kvalitetsbelysning för privat och offentlig miljö i sin fabrik strax norr om Varberg. Fokuset på hantverk och metallbearbetning lever kvar och tillsammans med nya designsamarbeten och en ständig produktutveckling så har koncernen vuxit sig till en av Skandinaviens ledande belysningstillverkare. Den egna fabriken med allt från design, och konstruktion, lackering, verktygsmakeri och syateljé har också gjort Belid Lighting Group till Sveriges största leverantörer av skräddarsydd belysning till hotellbranschen. Under Furniture Fair presenterar Belid Lighting Group sina senaste designsamarbeten med Thomas Sandell, designduon Färg & Blanche och studion Lyhne Design. På plats visas också nya koncept och lösningar för hotell samt det offentliga rummet.
belidlightinggroup.se

”Belid Lighting Group har de senaste åren utvecklat sitt sortiment med nya designsamarbeten som fört samman vårt hantverksarv med nytänkande design och nya uttryck. Samtidigt har vi utvecklat projektsidan med både teknikdriven belysning och etablerat oss som en ledande leverantör inom hotellbelysning. Jag önskar varmt välkommen till Stockholm Furniture Fair och monter C05:19 för att ta del av nya innovativa koncept och partnerskap som på olika sätt
representerar ny ljusdesign för publika miljöer och kvalitetsmedvetna hem,
säger Jonas Algotsson, kommersiellt ansvarig på Belid Lighting Group.

Kollektionen Bird
I Bird möts hantverkstradition och experimentell nyfikenhet. Tidlöshet och nytänkande skaparanda. Kollektionen är formgiven av Färg & Blanche och består av två varianter av ljuskronor, golvlampa, bordslampa samt en pendel - genomgående i metall samt metall / opalglas. Lanserades i slutet av förra året och är nu släppt på den svenska och danska marknaden.

Kollektionen Mate
Innovativ belysning för ökat välbefinnande. Mate är en ny serie lampor utvecklade i samarbete med forskare, teknikkonsulter och den danska designstudion Lyhne Design. Lamporna är baserade på den senaste forskningen inom biologiskt ljus med teknik som bygger på en ljusprofil som efterliknar dygnets naturliga ljusrytm. På morgonen och under dagen ger lamporna gradvis en ökning i ljusstyrka som främjar aktivitet och energi, för att under kvällen och natten minska i intensitet till en nivå som främjar vila och sömn. Mate finns i två olika designutförande, SolMate och RoomMate.

Kollektionen Boo
Utebelysning av svenskgjuten återvunnen aluminium signerad Thomas Sandell för Belid. Boo är en serie ute-
belysning som kommer i två olika utförande: som pollare samt väggmodell - som kan användas med både uppåt- och nedåtriktat ljus. Formen är tidlös med en vacker struktur i ytan.