Embracing Circular Design in the Furniture Industry

Välkommen till ett inspirerande och lärorikt samtal arrangerat av TMF, Trä- och Möbelföretagen.
Startpunkten för samtalet är en presentation om återanvändningen av installationen The Yellow Thread av FÄRG & BLANCHE. The Yellow Thread är ett designkoncept som skapades förra året för Sveriges ordförandeskap i Europeiska unionen i Bryssel - nu presenterat i Sverige för allra första gången, på Stockholm Furniture Fair. Installationen har utvecklats från sin ursprungliga form till en bar och sittområde, samt en rymlig scen som huserar mässans förekläsningsprogram. En cirkulerande installation med möbler som alla är designade och producerade med en cirkulär ambition.
 
Installationen utgör den perfekta bakgrunden för en diskussion om hur den svenska möbelindustrin lever, frodas och förkroppsligar cirkularitet som den centrala visionen för branschen: från linjär tillverkning till cirkulära affärsmodeller.
 
Gäster som Cecilia Sebesta, VD på Edsbyn, Benny Hermansson, VD på Gemla och Thibault d´Ortoli, Nordic Sustainability Manager at Tarkett, kommer att dela med sig av några av sina bästa metoder inom cirkularitet.
Moderator: Alexandra Hernadi, Communications Manager at TMF, Swedish Federation of Wood and Furniture Industry
Språk: Engelska

Välkomna! 

A10:18