A Behavioral Crisis? The Role of Choice in the Transition towards a Circular Economy

Kan inredningsbranschen möta utmaningen som ställts av Green Deal och EU:s taxonomi för en cirkulär ekonomi? Trots en ökning av cirkulära lösningar under det senaste decenniet har fullständig marknadsanpassning dröjt. Sedan hösten 2023 har 100Gruppen engagerat sig i ett forskningsprojekt som utforskar beteendeförändringar bland nyckelaktörer med målet att främja återanvändning.

Föreläsningen syftar till att belysa den beteendekris vi står inför idag, identifierad som ett hinder för övergången till en cirkulär ekonomi. Den kommer att utforska praktiska utmaningar och möjligheter med att implementera cirkulära lösningar. Erik Bohjort från Nordic Behaviour Group kommer inleda med insikter om sinnet, beteendet, möbelval och klimatförändringar. Därefter kommer en expertpanel diskutera centrala frågor och undersöka beteendets roll i den cirkulära ekonomin samt övervinna hinder för återanvändning av möbler. Var med oss och adressera utmaningar och möjligheter med att anta cirkulära lösningar och forma en hållbar framtid.

Föreläsare: Erik Bohjort, beteendeförändringskonsult och legitimerad psykolog, Nordic Behaviour Group
Panel: Lisa Johansson, Senior projektledare på Rekomo, Niklas Madsen, designchef/VD på Superlab, medgrundare av Circular Link AB, Johanna Vesterberg, VD och huvuddesigner på Normada och Sofie Arebom, inköpare, Malmö Stad
Moderator: Ivana Kildsgaard, hållbarhetsdirektör på Tengbom och ordförande för 100Gruppen
Språk: Engelska

A10:18